Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ферари и Хамилтън: Шампионите във Формула 1

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 08.03.2019

Ферари не е печелил титлата при конструкторите от 10 години, но е първенец по приходи за миналия сезон. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Скудерия е единственият отбор, който мина границата от 200 милиона долара. Причината за доминацията във финансово естество е солиден бонус. Италианците са част от Формула 1 неизменно от 1950 г. Това им гарантира бонус от 73 млн. долара, без който щяха да бъдат изпреварени от Мерцедес и Ред Бул. "Сребърните стрели", които са шампиони в последните 5 години, са спечелили 177 млн. долара за миналия сезон".

Това е ръст от 4,1% сравнение с 2017 г. От топ 5 най-голяма е печалбата при Макларън – 23% , а най-голям ръст от всички бележи Хаас – 32%. През последното десетилетие печалбите във Формула 1 нарастват година след година и това превърна спорта в един от най-доходоносните, заяви Коларов.

Той подчерта, че пилотите на взимат никакви парични награди, защото са на заплати и бонуси при конструкторите.

"Най-голямото възнаграждение получава световният шампион Люис Хамилтън – 57 млн. долара. След него е Себастиан Фетел – 45 млн. долара, а надолу разликата е огромна. Годишното възнаграждение на третия в класацията Даниел Рикардо е 17 млн. долара".

Във видео материала може да проследите целия разговор.

Последни новини
Още от Бизнес старт