Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Етикетирането на автомобилните гуми предоставя повече информация на крайния потребител

Борислав Враджалиев, председател на Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и вулканизаторите на гуми, кънтри мениджър в The Goodyear Tire & Rubber Company, Бизнес старт, 08.03.2019

Автомобилната гума дава контакта на автомобила с пътя. През 2012 г. влезе в сила етикетирането, като на етикетите има 3 основни критерия за представянето на една гума – съпротивление при търкаляне, ниво на външен шум и спиране на мокра настилка. Това каза Борислав Враджалиев, председател на Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и вулканизаторите на гуми, кънтри мениджър в The Goodyear Tire & Rubber Company, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"3 са критериите на етикета, 15 са критериите, за които специализираните издания следят при тестовете на автомобилни гуми, а 50 са критериите, за които заводът производител следи при производството на гумата".

Идеята е етикетът да даде по-добра информация на потребителите за представянето и характеристиките на една автомобилна гума, коментира Враджалиев.

„При автомобилните гуми има много други фактори, които са определящи за представянето им. Тук е моментът в професионалната експертиза на нашите консултанти и партньори, когато крайният потребител получава адекватна консултация, определят се неговите нужди и му се предлага работещо решение“.

Клас А е най-добре представящата се гума. В съпротивлението при търкаляне разликата от буква до буква води до близо 100 грама икономия на гориво на 100 километра, обясни гостът.

Етикетите ще се отнасят вече и за тежкотоварните автомобили, допълни той.

Във видео материала може да проследите целия разговор.

Последни новини
Още от Бизнес старт