Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Развитието на Индия - модел за подражание на много държави

Адвокат Борислав Боянов, председател на Индийско-българската бизнес камара, Бизнес старт, 28.02.2019

Между големите държави Индия е най-бързо растящата икономика, коментира адвокат Борислав Боянов, председател на Индийско-българската бизнес камара, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Надявам се конфликтът между Индия и Пакистан да не се задълбочава, каза Борислав Боянов по темата за отношенията между Индия и Пакистан. "Ситуацията е комплексна – външно- и вътрешнополитически. Индия е огромна държава. Пакистан също е силна държава. И двете са ядрени сили. Неслучайно всички глобални лидери призоваха за уморитворяване, допълни той.

"Вчера се изказа пакистанският премиер, след това и външният министър на Индия. Искам да вярвам, че нещата ще бъдат уредени. В момента индийските борси са изцяло на зелена територия. От друга страна, конфликт в Кашмир има редовно. Има жертви и от двете страни. Този терористичен акт отпреди две седмици отприщи тази вълна. Но не виждам притеснение за бизнеса в Индия".

Населението на Индия до 2024 г. се очаква да бъде най-многобройното в света, а до 2020 г. да бъде държавата с най-младо население, посочи адвокат Боянов. "От Индийско-българската бизнес камара забелязваме все по-често индийски компании да идват в България и региона. Има компании, които се интересуват от концесията на Летище София и ЧЕЗ. България и Индия имат бизнес отношения от 1958 г., но в последните години те се развиват изключително бързо. IT и фарма индустрията благоприятстват развитието на двустранните търговски отношения", поясни още той.

Още по темата

"Нарастват консуматорските разходи в Индия, а ритейл секторът расте годишно с 47-48%. Дипломатическите отношения между Индия и България, както и тези, свързани с туризма, също са устойчиви. Индия е най-голямата демокрация в света. Там всичко се развива по пазарни правила".

Последни новини
Още от Бизнес старт