Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мъск отново атакува регулаторите

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 27.02.2019

„Нещо е счупено в надзора на SEC", пише Илон Мъск в нов туит късно във вторник, коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Милиардерът от Силициевата долина Илон Мъск отново нападна Комисията по ценни книжа и борси на САЩ във вторник, след като тя обвини главния изпълнителен директор на Tesla Inc, че е нарушил условията за извънсъдебно споразумение заради измами през миналата година, допълни Попов.

Мъск, който първоначално в понеделник обвини SEC, че не е прочелa годишните отчети на компанията и изказванията в конферентния разговор с анализаторите, направи това изявления в ранните часове на вторник, посочи главният редактор на Investor.bg.

В писмо от понеделник SEC заяви, че в туит на 19 февруари Мъск е нарушил обещанието си, направено миналата година, да кара публичните му изявления да бъдат одобрявани от борда на компанията - част от сделката, отбеляза Бойчо Попов.

Регулаторът не каза каква мярка иска да наложи съдът, но ангажиментът беше част от извънсъдебно споразумение, след което SEC се отказа от настояването си Мъск да подаде оставка като главен изпълнителен директор на Tesla, каза още главният редактор на Investor.bg. Това се възприема от инвеститорите в компанията като значителен риск за нейното бъдеще, поясни той.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт