Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акцентът в Годишните награди за отговорен бизнес през 2019 г. е доброволчеството

Ираван Хира, председател на Българския форум на бизнес лидерите и Георги Руйчев, изпълнителен директор, Бизнес старт, 20.02.2019

Ираван Хира, председател на Българския форум на бизнес лидерите и Георги Руйчев, изпълнителен директор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ираван Хира, председател на Българския форум на бизнес лидерите и Георги Руйчев, изпълнителен директор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вече 16-та година успяваме да правим най-престижното събитие в областта на корпоративната социална отговорност. Тази година акцентът е върху доброволчеството. Това коментира по темата за Националния конкурс за корпоративна социална отговорност Ираван Хирапредседател на Българския форум на бизнес лидерите, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Членовете на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и кандидатстващите компании включват по цялата верига своите служители, като дори в компания като HP се прави брейнсторм и се споделят идеи за каузи от и между служителите, уточни изпълнителният директор Георги Руйчев. Един от критериите, по които журито оценяват авторитетните проекти, е именно ангажираността на служителите, допълни той.

"По традиция инвестиция в обществото и образованието са силните категории, които продължават да държат лидерство. Тази година обаче нямаме изявена област с най-много проекти, те са равномерно разпределени", отчита Ираван Хира.

Проектите, свързани с инвестиция в знанието, отбелязват с ръст от 40%, съобщи Георги Руйчев. Темата за образованието за членовете на Българския форум на бизнес лидерите става все по-актуална, посочи още изпълнителният директор.

"Предстоящата среща с чуждестранни посланици има за един от акцентите си влизането на България, Хърватска, Румъния в еврозоната. Бизнесът иска да види как е възприето това от другите европейски държави и да се проследят конкретните стъпки", спомена Ираван Хира.

Подкрепяме инициативата за отчитане и регистриране на продажбите на фискални устройства, защото ще направи процеса по-прозрачен, отбеляза Хира. Ние апелираме единствено да има диалог между правителство и бизнеса и да се даде време на целта, добави той.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от Бизнес старт