Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Тръмп вероятно ще бъде преизбран

Петър Кичашки, изпълнителен директор на Института за модерна политика, Бизнес старт, 18.02.2019

Доналд Тръмп има голям шанс за втори мандат, тъй като той успя да изпълни голяма част от обещанията си и постави демократите в ситуация на тотално безсилие. Това каза Петър Кичашки, изпълнителен директор на Института за модерна политика, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. Според него демократите не могат да разберат как работи Тръмп, тъй като той изпълнява предизборните си обещания, което е изненадващо.

Конгресът отказа да гласува 5.7 млрд. долара за стената на границата с Мексико. С хода на Тръмп за извънредно положение се очаква да бъдат набавени 8 млрд. долара, коментира той.

"Тръмп накара демократите да отпуснат пари от Конгреса за изграждането на стена. Долната камара и Демократическата партия обещаваха, че няма да гласуват и цент, но в крайна сметка ще влезе в сила закон за бюджета, който отпуска за стена 1.350 млрд. долара. Това е отстъпка на демократите".

Има проблем с границата с Мексико и стената трябва да бъде построена, смята Кичашки.

„Има заплаха за националната сигурност. По време на мандата на Тръмп американските служби за сигурност са засекли над 3 хил. души с връзки към терористични организации, които са влезли нелегално в страната“.

Целия разговор може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от Бизнес старт