Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мащабно поражение търпи производителят на iPhone в Китай през последното тримесечие на 2018

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 12.02.2019

За огромен срив в продажбите на iPhone в Китай, провокиран от местни конкуренти, както и тенденцията голяма част от китайците да предпочитат да си купят употребявани телефони, съобщи в технологичния си коментар Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

Доставките на смартфони на Apple Inc. за Китай са спаднали с около 20% през последното тримесечие на 2018 г., подчертавайки мащаба на поражението, което търпи производителят на iPhone на най-голямата световна арена за мобилни устройства за сметка на местни конкуренти като Huawei Technologies Co, уточни Попов. 

Според данните, които изнесе журналистът, вътрешният пазар се е свил с 9,7% през тримесечието, но Apple отчита два пъти по-високо понижение от този темп, се казва в изявление на изследователската компания IDC. Забавянето на икономиката, удължаването на времето за подмяна на апарати и високата цена на iPhone са допринесли за лошото представяне на гиганта от САЩ. Корпорацията Xiaomi се справи още по-зле през последните месеци на миналата година, като доставките и са спаднали с близо 35%, оценяват консултантите.

Повече от света на високите технологии вижте на Investor.bg.

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт