Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Джеф Безос започна война с един от доверениците на Доналд Тръмп

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 08.02.2019

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос обвини изданието National Enquirer и неговия издател Дейвид Пекър в шантаж и изнудване. С този ход започна война между най-богатия човек в света и един от доверениците на американския президент Доналд Тръмп. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Списанието, собственост на American Media, публикува експозе за връзката на Безос с бившата телевизионна водеща Лорън Санчес, а Безос нае разследващи, които да открият дали историята е политически мотивирана. Той е собственик на Washington Post, който пише критично срещу Тръмп, който пък смята Пекър за близък“.

В изненадващ ход този четвъртък, Безос заяви, че National Enquirer е заплашил да публикува повече подробности и снимки, ако директорът не спре разследването, посочи редакторът. Безос всъщност е публикувал писмото на изданието, обявявайки, че предпочита личното неудобство пред капитулацията пред шантажа и изнудването в своя публикация в Medium, разказа Кирилова.

Безос също така предполага, че отразяването на Washington Post на убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги може да е мотивирало разследването на National Enquirer, добави Кирилова.

Говорител на AMI не е отговорил на запитването за коментар, посочи главният редактор.

Вижте повече във видео материала.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт