Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Годишната реч на Доналд Тръмп - сериозна заявка за президентските избори

Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център, Бизнес старт, 06.02.2019

Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В годишната си реч "За състоянието на съюза" Доналд Тръмп затвърди колко е последователен в обещанията си и даде заявка за президентските избори, анализирайки поведението си с ясни резултати. Това коментира Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Тръмп постави въпроса за намаляване и премахване на борбите между двете политически сили и как да се намери общ език, да не се изпада в „партизанщина“ относно търсене на политически противник. Фокусира се върху въпроси, които през целия си мандат отстоява. За първи път единствено избегна въпрос за отношението с Русия. Този адрес към нацията е положителен пример на Америка за много лидери в света.

Икономическият ръст в САЩ е явен, уточни Аспарух Карастоянов. "Разкриха се над 450 000 работни места, постигна се ръст в размер на 3,1% на заплатите, при условие, че данъците са намалели в значителна степен, посочи още той.

Още по темата

Тръмп притиска много силно противника си, след което прави крачка назад и му дава възможност за малко въздух, анализира Карастоянов. "Целта на Тръмп, притискайки първоначално Китай например, е да предложи ефективни продукти, които биха раздвижили американската икономика", спомена гостът.

Отговорът относно речта на президента от страна на Стейси Ейбрамс бе слаб според моята оценка, смята вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център.

Последни новини
Още от Бизнес старт