Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво е бъдещето на Facebook?

Галин Желязков, Facebook Community Leader и председател на Beehive co-working space, Бизнес старт, 01.02.2019

Галин Желязков, Facebook Community Leader и председател на Beehive co-working space. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Галин Желязков, Facebook Community Leader и председател на Beehive co-working space. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За предстоящите избори в Европейския съюз (ЕС), Украйна и Африка се наемат по 1000 души в двата офиса в Сингапур и Дъблин, които ще следят за точността на рекламните съобщения във Facebook. В Украйна ще бъдат забранени реклами от рекламодатели извън територията на страната. По този начин компанията се старае да ограничи лошите практики по време на избори. Това каза Галин Желязков, Facebook Community Leader и председател на Beehive co-working space, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Вече се говори не само за онлайн свързване между хората във Facebook, но и за офлайн свързване. Целта е да се провеждат срещи на дигиталните лидери. Разговаряме с тях как да увеличат масата на своята група, как да организират офлайн събития и да се запознаят на живо с хората".

Към момента над 200 души са дигитални лидери в социалната мрежа, като те общо достигат до 500 хил. души в света, заяви Желязков.

По-малко прекарано време на потребителите онлайн в социалната мрежа няма да доведе до спад на рекламните приходи на Facebook, коментира той.

"В момента Facebook цели да повиши качеството в социалната мрежа. Американската компания показа намеренията си чрез няколко стъпки. Първата е от миналата седмица. Много хора с групи във Facebook загубиха част от членовете си. Вече се въведе алгоритъм, че човек трябва първо да одобри присъединяването си към група". 

В Beehive co-working space работим от април 2018 г. с фокус върху професиите на бъдещето. Разработихме план, за да осведомим учениците кои са професиите на бъдещето - до 2025 г. Предложихме го на Европейската комисия (ЕК), която оцени високо проекта и ни предостави менторства и обучения, обясни гостът.

Последни новини
Още от Бизнес старт