Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Потребители на Apple откриха бъг във FaceTime, свързан с подслушване

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 29.01.2019

Потребители на Apple са открили софтуерен бъг, който позволява на хората да подслушват други потребители през услугата FaceTime. Това съобщи Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Грешката позволява на потребител да се обади на някого във FaceTime и незабавно да започва да чува другия човек още преди той да е отговорил директно на обаждането. Вторият човек обаче не е наясно, че това се случва, така че се осъществява истинско подслушване. Бъгът, който официално бе потвърден от Bloomberg News, се проявява, когато потребител направи конферентен разговор във FaceTime, сложи телефонния си номер и добави телефонен номер на други потребители".

Проблемът позволява изпращането на видео, ако другият потребител натисне бутона за включване на устройството или бутона за управление на звука, посочи Елена Кирилова.

Късно в понеделник на страницата на Apple бе посочено, че груповите разговори във FaceTime са временно недостъпни, което показва, че компанията е взела мерки и се опитва да отстрани този бъг. Тя успя да си навлече критики от страна на бизнес и политически лидери, като след това обяви, че ще пусне софтуерен ъпдейт.
 

Съединените щати отправиха криминални обвинения към китайската компания Huawei Technologies, като така ускоряват битката си с най-големия производител на телекомуникационно оборудване, отбеляза Елена Кирилова. Това се случва непосредствено преди следващия кръг от търговските преговори между Вашингтон и Пекин след два дни, предава Ройтерс, добави още тя.

"Министерството на правосъдието на САЩ обвини Huawei и нейния главен финансов директор Мън Уанджоу за действия, довели до нарушаване на санкциите на САЩ срещу Иран чрез извършването на бизнес в Техеран през друга компания, която Huawei се е опитала да скрие".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт