Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Airbnb преговаря за придобиване на хотелския резервационен сайт Hotel Tonight

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 21.01.2019

Лога на Airbnb пред медийно събитие. Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg Лога на Airbnb пред медийно събитие. Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Airbnb Inc. е провела разговори за придобиване на сайта за хотелски резервации Hotel Tonight Inc., докато компанията за споделяне на дома цели укрепване на своите предложения и възнамерява да стане по-привлекателна за инвеститорите преди евентуалното първично публично предлагане (IPO), пише Wall Street Journal, като се позовава на запознати с преговорите източници. Това предаде Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Придобиването на профилирания сайт ще подпомогне Airbnb да покаже на инвеститорите по-голям потенциал за растеж и разгърне потенциала си, че може да се разпростре извън основния си бизнес за наемане на домове преди листването, което компанията може да приложи през тази или следващата година".

Разговорите между Airbnb и Hotel Tonight, определени от един от източниците като неформални, са замразени, макар че има изглед да бъдат подновени, уточни Бойчо Попов. "Обединяването на частните компании е предизвикателство отчасти поради липсата на публични критерии за оценка. Ръководството на Airbnb също така е загрижено за марката на компанията, тъй като Hotel Tonight си сътрудничи с широк спектър от хотели, поясняват някои от източниците", съобщи още той.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт