Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Qualcomm е отказала да предостави чипове за моделите iPhone от 2018 г.

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор Investor.bg, Бизнес старт, 15.01.2019

Qualcomm е отказала да предостави клетъчни модеми за моделите iPhone от 2018 г., след като заведе дело срещу Apple през 2017 г. Tова каза Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

Кирилова направи изказването си, цитирайки главния оперативен директор на Apple Джеф Уилямс. 

"Показанията на Уилямс пред Федералната търговска комисия по делото срещу Qualcomm разкриват, че производителят на чипове е принудил Apple да използва чипове на Intel ексклузивно в iPhone XS, XS Max и XR, които бяха пуснати през септември и октомври, вместо решението да бъде изцяло на компанията от Купертино. Уилямс твърди, че се е опитал да преговаря с Qualcomm за предоставянето на чипове за най-новите модели iPhone, но компанията е отказала".

През октомври 2017 г. обаче Qualcomm заяви, че вече е „тествала и пуснала на Apple” модеми, които могат да се ползват в новите устройства, припомни Кирилова.

„Ангажирани сме да подкрепяме новите устройства на Apple в съответствие с подкрепата ни към всички останали в индустрията“, коментира производителят на чипове в изявление за Bloomberg News.

Директори на Apple, дали показания по-рано в понеделник, посочват, че компанията предпочита да получава компоненти от повече доставчици, добави технологичният редакто.

Вижте повече във видео материала. 

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт