Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Netflix се насочва повторно към дълговите пазари

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 23.10.2018

Netflix се насочва повторно към дълговите пазари, коментира Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Netflix отново се насочва към дълговите пазари и ще набира свеж капитал в размер на 2 млрд. долара, съобщава Елена Кирилова. "Целта е да се инвестират суми в създаването на собствени продукции и придобиването на друго съдържание на фона на конкуренцията на пазара на видео стрийминг. Ходът обаче доведе до спад на цената на акциите на компанията. Netflix твърди, че планира да похарчи 8 млрд. долара за съдържание тази година. Компанията вече е похарчила близо 7 млрд. долара за филми и предавания. До края на годината обаче с този темп разходите ще достигнат 9 млрд. долара", поясни тя.

"Съоснователят на производителя на очила за виртуална реалност Oculus Брендън Трекслър Арийб напуска Facebook, се разкрива в негова публикация в социалната мрежа. Oculus произвежда очилата Oculus Rift и Gear VR. Тя беше придобита от Facebook през 2014 г. за сумата от 3 млрд. долара. През 2016 г. тя нае Арийб, който беше главен изпълнителен директор на Oculus, да управлява развитието на инструменти за виртуална реалност за персонални компютри. Оставката на Арийб следва напускането на съоснователите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригер миналия месец".

Производителят на микрочипове Qualcom вече е сключил партньорство с Amazon за разпространяване ползването на гласовия асистент Alexa в безжични слушалки, разкрива Елена Кирилова. Qualcom ще пусне серия микрочипове, които всеки производител на блутут слушалки може да използва, за да интегрира Alexa в устройствата директно, споменава тя.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт