Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

За пръв път България участва на Expo Real в Мюнхен

Владислав Кайзеров, консултант по бизнес имоти, Бизнес старт, 12.10.2018

Expo Real в Мюнхен е най-голямото изложение в Европа на недвижими имоти. Две са основните теми, които предизвикаха интереса ни като наблюдатели. Тази година бележи 10-годишнината от началото на кризата в този икономически сектор и другото - за пръв път тази година България участваше със свой щанд на изложението. Това каза Владислав Кайзеров, консултант по бизнес имоти, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Първата тема е била вплетена във всички презентации, изказвания и дискусии на форума, освен като ретроспекция и като цикличност - предупреждение за очакванията от подобни процеси пред икономическия сегмент и какво би ги причинило. Пазарът отчита рекордни нива след добрата 2017 година, но във въздуха се усеща вече притеснението от процесите в икономиките напоследък, коментира Кайзеров. И въпреки, че светът е свикнал да живее в несигурността на последните години, големият брой събития напоследък са направили инвеститорите по-предпазливи в ентусиазма и реакциите им, посочи още Кайзеров.

"Имотният пазар следва икономическият. Това което стана на пазарите в последните дни, случващото се на борсите, повишението на лихвите, притесненията за Brexit, случващото се в отделните икономики води до притесненията на инвеститорите и например за намеренията си във Великобритания директно заявиха, че изчакват да видят какво ще се случи".

Въпреки положението на Лондон като най-гореща точка за инвеститорите, възможно е пазарът да промени своята посока, уточни гостът. 

"А втората тема - целта на участието на България на престижното изложение е да се покаже, че страната е на инвестиционната карта и че в нея нещо се случва. Опитът показва, че едно подобно участие трябва да се повтори няколко пъти, за да се "осребри", коментира експертът и допълни, че "много по-малки държави вече имат своето многогодишно участие на изложението".

Още по темата - гледайте във видеото.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт