Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Трансферът на Роналдо в Юве – финансова бомба

Веселин Коларов, Gol.bg, Бизнес старт, 06.07.2018

Трансферът на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус ще е финансова бомба. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Сделката нито ще е най-скъпата в историята, нито португалецът ще взима най-високата заплата сред футболистите. Но около нея е пълно с интересни събития. Още преди да е станала официално факт, акциите на Юве се покачиха с 22%. Adidas също ще спечели огромни суми, защото е спонсор на италианския клуб. Германската марка ще поеме и половината заплата на Кристиано в Торино".

Гостът припомни, че петкратният носител на Златната топка има личен договор с Nike.

"Това обаче няма да попречи на трансфера. Възможно е акциите на Nike да претърпят спад, но американската компания в никакъв случай няма да е на загуба. Само от кликове, постове и т.н. в социалните мрежи, генерира огромни приходи от Роналдо. Все пак и Реал играе с Adidas и нямаше никакви проблеми. Всички ще спечелят", каза още Коларов.

Той добави, че Nike е претърпял лек срив, след като Роджър Федерер подписа договор с Uniqlo.

"Американците обаче продължават да държат правата върху инициалите му и швейцарецът играе с техни маратонки. Но това едва ли ще продължи дълго. Азиатската фирма ще плати на Маестрото 300 млн. долара за 10-годишния договор. За сравнение, през цялата си кариера Федерер е спечелил 116 млн. долара".

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него ще видите кои легендарни спортисти имат доживотни договори с Nike и какво предстои на световното първенство в Русия.

Последни новини
Още от Бизнес старт