Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво предвижда облагородяването на площадите Славейков и Св. Александър Невски?

Арх. Иво Пантелеев, управител на А.Д.А. - Архитектурно Дизайнерска Агенция, Бизнес старт, 06.07.2018

Подходът при ремонта на зоната около храм-паметника „Св. Александър Невски“ ще е еволютивен – без много промени, а повече облагородяване и озеленяване, докато промените на площад „Славейков“ се виждат и в момента. Това каза арх. Иво Пантелеев, управител на фирмата „А.Д.А. - Архитектурно Дизайнерска Агенция“, по чиито проекти се извършват ремонтните дейности, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Резултатът при храм-паметника „Св. Александър Невски“ ще се види след година и половина.

„Половината площад откъм входа му ще бъде пешеходна зона, като се освобождава от паркиране, а само отстрани ще бъде разрешено паркирането на автобуси“.

За пл. „Славейков“ дейностите са на етап прочистване от рекламни и други обекти, които са се натрупвали през годините.

„Ул. "Граф Игнатиев" между бул. „Евлоги Георгиев“ и ул. „Алабин“ става пешеходно пространство, като се запазва трамваят“, коментира гостът.

Арх. Пантелеев подчерта, че създаването на качествена среда, която неизбежно става атрактивна и привлича хора, е фактор и за насърчаване на бизнеса.

„Като започнем от малките бизнеси – кафенета, ресторанти, и като преминем към сектора на недвижимите имоти, предимствата, които дават инвестициите в публичните пространства, са непосредствени“.

Той наблегна на необходимостта да се намери баланс между инвестициите, стимулирането на туризма и осигуряването на комфортната среда за обитаване по тези места:

„Когато публичните пространства стават прекалено посещавани, те стават неатрактивни за живеещите около тях“.

Целия разговор вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт