Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България е ключова в инвестиционната стратегия на Идеал Стандарт

Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Идеал Стандарт - Видима" , Бизнес старт, 25.06.2018

Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Идеал Стандарт - Видима". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Идеал Стандарт - Видима". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Две от основните направления в инвестиционната стратегия на Ideal Standard International са иновации и технологии. България заема ключово място в тази стратегия. Това заяви Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Идеал Стандарт – Видима" в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„За 26 години като част от семейството на Идеал Стандарт - Видима имаме инвестирани над 260 млн.лева. Само за 2017 имаме общо над 22,5 лева инвестиции основно в технологии, автоматизация и роботизация на производството. Това ни помага допълнително да подобрим качеството, ефективността и доставките навреме за нашите клиенти. Инвестиционната програма ще продължи, тя зависи изцяло от нас и от това как ние се справяме“.

Според него не е достатъчно само да се въведе една технология в България, важното е това да бъде направено максимално ефективно и успешно.

„Всяка година ние бележим ръст – от 1992 насам. Дори когато е било трудно, ние сме намирали начин да постигнем подобряване на процесите, на ефективността и съответно ръст в производството. Преди три години въведохме една иновация AquaBlade – тя позволява да се постигне 100% хигиена с много по-добър дизайн и много по-тих режим на работа. Компанията реши част от производството да бъде в България. Миналата година – първата, през която се произвеждат в България тези изделия, за 6 месеца постигнахме планирания годишен обем и продължихме“.

По думите му тази година компанията силно е завишила плановете за това иновативно изделие.

„Въпреки това преди няколко дни получих информация, че отново до края на месеца ще постигнем годишните обеми от това изделие. Това означава, че все по-сложни и по-дизайнерски изделия намират място за производство в България. Това води до проеорганизация на производството му в рамките на компанията. България вече е утвърден производител в нашата компания и е водеща в Ideal Standard International”.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт