Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Лятната бизнес академия на ВУЗФ за ученици с много тематични дни

Юлияна Георгиева и Бисер Райнов, ВУЗФ , Бизнес старт, 18.06.2018

Юлияна Георгиева, мениджър "Комуникации и кариерно развитие" във ВУЗФ и Бисер Райнов, преподавател по счетоводство и финансов одит във ВУЗФ.  Снимка: Bloomebrg TV Bulgaria Юлияна Георгиева, мениджър "Комуникации и кариерно развитие" във ВУЗФ и Бисер Райнов, преподавател по счетоводство и финансов одит във ВУЗФ. Снимка: Bloomebrg TV Bulgaria

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира отново специална лятна бизнес академия за ученици между 10 и 12 клас за четвърта поредна година.

„Тази година лятната академия ще се концентрира и ще акцентира върху две основни неща - още от самото началото да насочим учениците и да развием техните силни и слаби страни в това, в което те искат да продължат образованието си и развитието си. Затова разделяме академията на много тематични дни“, коментира Юлияна Георгиева, мениджър "Комуникации и кариерно развитие" във ВУЗФ, в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

По думите ѝ ще бъдат засегнати темата за бизнес психологията, за финансите, за маркетинга.

„Ще има и кариерно ориентирани дни - нещо, което за нас е много важно, защото искаме да избегнем това учениците да започнат да учат и да записват специалности, които не желаят впоследствие и разберат, че времето им е изгубено в 4-годишно обучение. Искаме да ги предизвикаме да намерят силните си страни, да намерят това, в което искат да се развиват и да вложат целия си капацитет и потенциал за това“, добави още Георгиева.

Бисер Райнов, преподавател по счетоводство и финансов одит във ВУЗФ, от своя страна каза:

„Темата, по която ще им говоря е план „Б“ с парите. Ще им говоря за това, за което почти никога не се говори, когато става въпрос за лични доходи. Обикновено фокусът е как да се инвестират тези доходи, какво да се прави с тях и т.н. Това, което ще им говоря е свързано с това как мислим, как вземаме решения, и съответно от друга гледна точка какво са парите и че те освен средство да отидем на Малдивите, са и нещо, за които сме разменили част от живота си“.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт