Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ръст в продажбите на телевизори за Световното първенство по футбол

Стефана Здравкова, изпълнителен директор на компанията за онлайн търговия eMAG.bg и Илия Добрев, главен продуктов мениджър на веригата Зора, Бизнес старт, 14.06.2018

Българинът се подготвя за Световното първенство по футбол като пазарува големи телевизори. За това свидетелства ръстът на продажби - онлайн и в магазините. Това казаха Стефана Здравкова, изпълнителен директор на компанията за онлайн търговия eMAG.bg и Илия Добрев, главен продуктов мениджър на веригата „Зора“. Те гостуваха в предаването „Бизнес старт“ с водеща Живка Попатанасова.

Освен телевизори се търсят и аудиосистеми и домашни кина, които да осигурят по-добро качество на звука и картината.

Стефана Здравкова каза:

„Ръст при онлайн пазаруването в България има и той е, според различните данни, между 25 и 30% на годишна база, което е изключително много. От друга страна в България потенциалът за развитие е огромен, тъй като все още проникването на онлайн пазаруването е много малко в сравнение с по-развитите пазари“.

Илия Добрев отбеляза, че процентът на пазаруването на изплащане е сравнително стабилен през последните години:

„Не може да се каже, че се забелязва тенденция да се пазарува на изплащане. По-скоро по-скъпата техника се пазарува кеш, по-средният клас техника – на изплащане. Това зависи обаче от това дали ще бъде одобрен клиентът“.

И двамата събеседници изразиха мнение, че няма как онлайн пазаруването да измести традиционните магазини.

Целия коментар вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт