Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Блокчейн ще навлиза все по-смело в традиционните компании

Темелко Дечев и Паскал Таларида в Бизнес старт, 17.04.2018

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Конференцията Crypto CONF 2018 е част от международния формат Business Storm Global, който стартирахме преди три години в България. Тематиката на конференцията е криптовалути, блокчейн, децентрализираната икономика, P2P инвестиции и др., но запазваме формата на учене чрез преживяване, което е запазена марка на Business Storm Global. Това каза Темелко Дечев, изп. директор на Prosperamo Consulting Group, предприемач и бизнес консултант, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Денчев гостува в студиото заедно с Паскал Таларида, изп. директор на Jarvis Edge, по повод конференцията The Crypto CONF 2018, която ще се проведе на 11 май в Iner Еxpo Center. Това е първата конференция за криптовалути и дигитални финанси в България. Таларида е един от специалните гости и лектори на тази конференция.

"Другото, което прави конференцията интересна, е, че в България има много малко хора, които се занимават с криптовалути. Сегрегираме информацията и източниците на информация. За това ние каним международни лектори от 12 държави, общо 15 човека, които да допринесат с "по-свежа кръв от знания", която в България няма. Искаме да предложим нещо по-ново на хората тук, на които им е интересно да знаят какво се случва с криптовалутите, какво следва да се случи с тях, какво представлява технологията, с която оперират тези плащания и трансакции и т.н.".

Причината криптовалутите и блокчейн все още да са интересни за много хора е основно, защото хората се интересуват от инвестиции и второ - защото имат нужда от пари, каза от своя страна Паскал Таларида. "Множество са историите, разказвани от уста на уста, както и от медиите, за хора, спечелили много от криптовалути и това са хубави истории, които привличат много инвеститори и предприемачи. От друга страна идеологията зад криптовалутите, блокчейн, прилича донякъде на утопия и това кара много хора да мечтаят за един по-добър свят".

Международният формат  Business Storm Global тръгва от България и се разгръща в световен мащаб, подчерта Дечев. "Много се радвам, че тази година се организираха кръгли маси на три континента, които ни дадоха заряд, чрез който да наберем ноухау, контакти и енергия. Тези кръгли маси, които са много бутикови, сега завършат с кулминация, която да бъде в София. Тласък за развитието на този формат е именно начинът му на провеждане". 

Проектът Business Storm Global е отличен от програмата за предприемачество на Държавния департамент на САЩ – Young Transatlantic Innovative Leaders Initiative (YTILI), която цели заздравяване на връзките и взаимодействието между европейски и американски бизнеси. Държавният департамент на САЩ е официален партньор на проекта в насърчаването на трансатлантическата бизнес и предприемаческа дейност, обясни гостът.

"Като трейдър и предприемач ще говоря по тези две теми. Ще се опитаме да обясним на другите предприемачи как блокчейн може да създаде нови бизнес възможности и как компаниите да реагират на новия тип конкуренция. Ще говорим и за PSD2, както и за GDPR. От гледна точка на инвестициите ще обясня моята гледна точка относно това къде да инвестираме и какви ще бъдат новите тендинции през 2018-2019", каза Таларида. "Според мен в сравнение с миналата година, когато много предприемачи скочиха в света на криптовалутите, през тази година все повече обикновени компании ще навлязат в света на блокчейн". 

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт