Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Има отрезвяване по случая Скрипал

Проф. ген.-майор Румен Ралчев в Бизнес старт, 05.04.2018

Проф. ген.-майор Румен Ралчев, експерт по сигурността. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. ген.-майор Румен Ралчев, експерт по сигурността. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Целият случай "Скрипал" бележи едно активно мероприятие, като е много важно да се отбележи кого ползва то. Може би излизането му наяве малко преди изборите в Русия целеше определени последствия. Това каза проф. ген.-майор Румен Ралчев, експерт по сигурността, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"За съжаление на тези, които инспирираха конфликта, бумерангът се върна към тях. Включително последните твърдения на британска лаборатория, която официално отхвърли твърдението, че е дала заключение, че този газ е произведен в Русия. Това показва, че много предварително някои се ангажираха с една теза. Тезата е нещо много хубаво, когато е подкрепена с факти. Когато напрежението между Великобритания и Русия стигна до невиждани през последните години размери, мисля че е време всички страни, ангажирани в този конфликт да дадат крачка назад".

Има едно отрезвяване и наред с единодушния хор, който пееше арията с клеветата, започнаха да се чуват и други гласове, подчерта гостът. "Това са гласовете на разума и мисля, че в следващите дни ще се започне леко отслабване на напрежението, защото е необходимо някакво доказателство". 

Повече вижте във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес старт