Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Община Перник ще рефинансира стари задължения към НАП и Топлофикация

Вяра Церовска, кмет на община Перник, Бизнес старт, 30.03.2018

Общинският съвет в Перник е приел предложението на кмета на общината за поемането на дългосрочен дълг в размер на 6 млн. лева.
Вяра Церовска, кмет на община Перник, коментира какво ще бъде погасено с тази сума и защо тя е необходима, в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Моето предложение за тези 6 млн. лв. е те да рефинансират задължения, които общината има от години. В конкретното си предложение аз дадох информация и за това какво точно смятам да направя с тези пари. Ние имаме задължения към НАП за периода 2009-2014“.

Тя добави, че освен това Общината има задължения и към Топлофикация.

„Това е едно от моите наследства, един овердрафт, който се рефинансира всяка година. Ще ги обединим и ще направим връщане на тези средства при един по-нисък лихвен процент. На практика това е едно преструктуриране при по-добри условия“.

Според нея би било много по-добре тези средства да се реинвестират в благоустройство и инфраструктурато, но за момента няма възможност за това.

„Не сме община, която може да се похвали със стабилно финансово състояние като наследство. А има дейности, които не търпят отлагане. Те просто трябва да се свършат“.

Кои са проектите, по които работи община Перник?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт