Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Малките дестинации трябва да влязат в туристическия фокус

Любомир Попйорданов, Българска асоциация по алтернативен туризъм, Бизнес старт, 30.03.2018

Целият икономически и маркетинг фокус у нас трябва да бъде насочен към малките дестинации. Тази теза застъпи Любомир Попйорданов от Българската асоциация по алтернативен туризъм в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Фокусът в България и в българската туристическата политика трябва да бъдат малките дестинации, трябва да престанем да говорим за курортите и да променяме закони, защото курортите имали нужда от промени в Закона за туризъм“.

Според него голямото предизвикателство пред алтернативния туризъм в България е човешкият ресурс.

„Виждаме, че българският човешки ресурс се унищожава със страшна сила. Отблъскваме съвременните българи, не им създаваме кариерни възможности в туризма. Българското хотелиерство продължава да се развива по най-допотопния начин като модели на управление и мениджмънт“.

Попйорданов посочи, че в курортите ни храната и виното не са български и ги има само в къщите за гости.

„Така че ако искаме да усетим чара на българската храна и българското гостоприемство, очевидно трябва да отидем в планините и селата, в малки къщи за гости, в малки хотели, където хората наистина обръщат внимание на тези неща. Това са нашите средства за продажба на България“.

Кои са иновациите и подходите в алтернативния туризъм в България? Какви са чуждестранните практики, приложими у нас?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт