Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Вече има мост към България за бесарабските българи

Инна Чукур и Андрей Бъчваров, Сдружение "Мост към България", Бизнес старт, 22.03.2018

"Мост към България" е инициатива, насочена към популяризиране на България като дестинация, която търси квалифицирана работна ръка. Това каза Андрей Бъчваров от Сдружение "Мост към България" в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Той посочи, че инициативата е насочена предимно към българи в чужбина.

„Имаме една огромна общност от наши сънародници в Украйна и Молдова – половин милион души, от които една доволна част са квалифицирани, говорят български и имат желание да се върнат на своята историческа родина, от която са избягали по много причини още преди 200 години“.

„Основно в Украйна хората заминават за Полша, Чехия и други европейски държави. Обаче нашата цел е да привлечем българи към България“, каза от своя страна Инна Чукур от Сдружение "Мост към България".

Тя сподели, че целта е тези хора да дойдат тук, да работят, да се реализират, да имат спокоен начин на живот, да се интегрират напълно.

„Този процес вече се случва, не е от днес. Българи от Украйна така или иначе идват тук лека полека. На напоследък благодарение на сегашното правителство, са направени съществени промени в законодателството“.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт