Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Вероятно е през този мандат Путин да афишира своя наследник

Доц. Александър Сивилов, СУ, Бизнес старт, 19.03.2018

Руснаците преизбраха Путин, защото той промени лицето на Русия в рамките на своето управление. Това каза доц. Александър Сивилов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Ако си спомним Русия на 90-те години, тя беше изцяло подчинена както в икономическо, така и в политическо отношение на западните държави; да не говорим за ситуацията със стандарта на живот на обикновените руснаци. Сега нещата са много различни“.

Той посочи, че Русия вече става един от основните фактори в международната политика и в икономическо отношение, въпреки санкциите, тя продължава да е доста стабилна.

„Ако се промени ситуацията на пазарите с енергореруси, може да видим даже много по-бърз възход от тук нататък“.

Според Сивилов е наистина много вероятно Путин през този мандат вече да започне да афишира своя наследник.

„Защото все пак вече е достатъчно възрастен, а е изключително тежка отговорност да се управлява такава страна“.

„Към средата на мандата може да очакваме вече смяната в руското ръководство. Още повече, че самият Путин дойде на власт по този начин – предишният президент Борис Елцин отстъпи и Путин влезе като изпълняващ длъжността президент“, каза още преподавателят. 

Сивилов смята, че това би довело до един много по-плавен преход, защото така първо руснаците ще успеят да свикнат с новото лице и второ Путин, стоейки в сянка, по този начин ще може да контролира какво става и всеки един момент ще може да се върне, ако има някаква заплаха за неговата политика до момента. 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт