Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Сделката за ЧЕЗ няма особено значение в контекста на либерализацията на пазара

Румяна Георгиева в Бизнес старт, 15.03.2018

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

В контекста на либерализацията на енергийния пазара сделката за активите на ЧЕЗ няма особено значение - кой е собственик на едно разпределително предприятие. В този случай не говорим само за разпределително предприятие, а и за търговец на енергия, и за производител на електроенергия. Това каза Румяна Георгиева, Energy Managment Team, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Това няма особено значение за пазара и за нас - аз съм и търговец на електроенергия, и производител на електроенергия от възобновяеми източници".

Как да разчитаме факта, че Комисията за защита на конкуренцията в края на миналата година глоби EVN и ЧЕЗ с мотивите, че пречат на свободния пазар? Какви са знаците и сигналите, които обстоятелствата около сделката за активите на ЧЕЗ подават към останалите участници на енергийния пазар в България? Какво пречи "да се постигне либерализирания пазар такъв, какъвто го виждаме в момента в Европа"? Може ли да се говори за дискриминация на независимите търговци на електроенергия?

Вижте целия коментар във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес старт