TNBT

Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Образът на жената в бизнеса е многопластов

Анета Савова в Бизнес старт, 08.03.2018

Като всичко при жените и бизнес лидерството е комплексен процес и комуникацията се случва на няколко нива. Това каза Анета Савова от Академия "Успешни жени" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова. 

"Повечето жени се фокусират върху експертните си качества при изграждането на образа си като професионалист. В действителност тези качества са важни в началото на нашата кариера. След това изграждането ни като жени в бизнеса, като лидери, включва набор от поведения, от качества, от излъчване и кредибилност, които заедно изграждат този образ".

Това са поведения, които ни поставят в зоната на видимост, изграждане на доверие. А също и поведения, които ни изграждат образ на авторитети и ни позиционират като силни и представителни, добави събеседничката. "Тембърът на гласа и начинът, по който вербализираме идеите си също имат значение, както и визуалното ни представяне".

От значение, според гостенката, са и сврързаността ни на различни нива във и извън организацията, както и пазарната ниша, в която се позиционираме. 

"Образът на жената в бизнеса е многопластов".

Защо живеем в безпрецедентно време в човешката история по отношение на жените в бизнеса и позицията им в обществото? Какъв е икономическият ефект от участието на жените на високи управленски постове? Как женските качества допълват мъжките, за да бъде създадена една непобедима корпоративна машина?

Вижте видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт