Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Митата на Тръмп - плод на вътрешни политически маневри?

Калоян Правов, политолог, в Бизнес старт, 06.03.2018

Доналд Тръмп по време на срещата си с краля на Йордания Абдула II. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Доналд Тръмп по време на срещата си с краля на Йордания Абдула II. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Доколко заканата на Доналд Тръмп е сериозна предстои да видим, но тя по-скоро има един вътрешно политически акцент. Това каза политологът Калоян Правов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова. Правов коментира намеренията на Доналд Тръмп за налагане на нови мита и влиянието на един такъв политически ход върху глобалните икономически играчи. 

"Президентската кампания 2020 не е толкова далеч. Тръмп е притеснен от непрестанните атаки, които се хвърлят към него. Разчита да демонстрира, че ще изпълни обещанията към работническата класа от Севера. Това са бивши индустриални градове и щати, които в постиндустриализацията са обеднели". 

Тази позиция е на първо място продиктувана от вътрешно политически съображения. На второ място стои желанието да предефинира правилата на глобалната икономика, обясни събеседникът. 

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт