Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Компютърно моделиране в училище за по-разчупено образование

Доц. Тодор Ялъмов, СУ "Св. Климент Охридски", Бизнес старт, 21.02.2018

Компютърното моделиране започва от тази учебна година като задължителен за всички, но от поне 5-6 години в различни училища в България подобни занятия се провеждат като факултативни дисциплини с много голям успех. Това каза доц. Тодор Ялъмов от СУ "Св. Климент Охридски" в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Децата много ги харесват, учителите също се забавляват. С помощта на компютри, допълнителен хардуер, мобилни телефони, децата правят простички програми, игри, модели на поведение“. 

„Една от най-простичките игри, които първокласници са правили с моя помощ, е „камък, ножица, хартия“. Между 15 и 45 минути всяко дете в първи клас може да направи такава игра за Андроид например, а с малко повече усилия и за Айфон”, каза още Ялъмов. 

Според него е необходимо такова образование, защото децата, а и възрастните са повече потребители, отколкото творци или създатели на съдържание.

„Децата имат много развито въображение, което за съжаление стандартният курс в училище като че ли повече го убива. Така че е навременна тази мярка“.

Какво е Minecraft Education? Как този вид образование може да разчупи стандартния училищен курс? 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт