Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Насрещни ветрове на пазарите в Азия

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 20.02.2018

Азиатските акции са се насочили към отбелязване на шести пореден дни на оживление, но Япония и Корея теглят пазарите надолу. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Димитър Вучев. 

"В Токио производителите на електроника и на автомобили, както и банките повеждат индекса Nikkei към първия му спад от 4 търговски сесии, а акциите, свързани с износ, са изправени пред насрещни ветрове при по-силна йена".

В Сеул индексът Kospi спира тридневно повишение, добави анализаторът. "Завръщането на пазарите в Hong Kong към битката след почивката по случай Китайската Нова Година е ключов фокус".

"Индексът Hang Seng започна Годината на Кучето по-унило, но е далеч от ниските нива в сесията, като HSBC и Tencent оказват подкрепа. Акциите на HSBC продължават печалбите си за 4-ти пореден ден, въпреки приключването на мандата и напускането на главния изпълнителен директор Стюърт Гъливер след рядко неоправдаващи очакванията печалби".

В Сидни индексът ASX 200 е с лека промяна като се насочва към печалби, каза още Камарудин. "Протоколите от последното заседание на Австралийската Централна Банка почти не промениха ситуацията, след като централната банка повтори, че инфлацията най-вероятно ще нараства постепенно".

Вижте повече във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес старт