Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Илън Мъск или силата да мечтаеш

Любомир Аламанов, PR експерт, Бизнес старт, 14.02.2018

Изстрелването на Falcon Heavy от компанията на Илън Мъск SpaceX може да не е нещо чак толкова революционно, което да промени живота ни още утре. Това обаче е една голяма стъпка напред, която дава вдъхновение на много хора по света, на много иноватори, които да се опитват да мечтаят и да осъществяват мечтите си.

Това коментира в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова PR експертът Любомир Аламанов.

„Животът ни не е статично състояние, той е непрекъснат процес, който се развива с малки стъпки. А полета на SpaceX е именно една такава стъпка“

По думите на Аламанов Илън Мъск е пример как мечтаейки и непрекъснато опивайки, макар и минавайки през много провали, човек, верен на мечтата си, успява.

От зората на цивилизацията е било така - непрекъснато е имало хора, които са имали на пръв поглед невъзможна идея. В огромната си част те са се проваляли, но именно успехите им са в основата на еволюцията, посочи гостът в студиото.

„Технологичното бъдеще се развива с все по-бързи темпове. Кривата на развитието става все по-стръмна. Не е ясно в коя област ще бъде следващата технологична революция, но човечеството за пореден път се намира на ръба на следващото голямо откритие, което ще преобърне цивилизацията ни“, смята Аламанов.

Последни новини
Още от Бизнес старт