Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Нужно ли е въвеждане на доброволна военна подготовка

Ген. Кирил Цветков, Асоциация на Сухопътните войски в България, Бизнес старт, 12.02.2018

Още в мирно време формированията са ни небоеспособни. Тъй като отделенията са съкратени до минимум, отсъствието и на един човек в даден екипаж води до небоеспособност на тази единица. Има проблем, който трябва да бъде решен. Така коментира предложението за въвеждане на доброволна военна подготовка ген. Кирил Цветков от Асоциацията на Сухопътните войски в България в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„И правителството, и целият народ трябва да се обърнат с лице към възможните начини да се реши този некомплект и да се формират достатъчно резерви за попълване на армията. В международен план не се знае за какво и кога ще ни потрябва тази армия. Тя не се готви за ден, два или месец“.

Според него ако това не сработи, пак няма да е по вина на хората и на Министерството на отбраната или на командирите, а на правителството, което управлява.

„Защото трябва да се намерят средства за решаване на този въпрос. Не може да остане държавата без своята въоръжена защита. Всичко в една държава се прави в името на сигурността. Ще дойде време, в което самите граждани ще поискат по-голяма сигурност“. 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт