Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мирът в Сирия няма да бъде възстановен скоро

Иво Иванов, журналист, Бизнес старт, 09.02.2018

Войната в Сирия отдавна премина всички норми на конвенционалната война, всички човешки норми. Нито един от воюващите не го интересуват цивилните. Това каза журналистът Иво Иванов в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Най-страшното на тази война, за мен лично, е, че седем години там живеят деца, които не виждат нищо друго,освен война. Тези хора много трудно, когато пораснат, ще се откажат от идеята за насилие и оръжия. Това не предвещава нищо добро“.

Според него първата стъпка към мира би трябвало да е разделяне и установяване на някакви окупационни зони, в които всеки ще носи отговорност както за мира, така и за състоянието на цивилното население.

„Както е била историята със следвоенна Германия, може би така трябва да бъде и със Сирия. Така че ако някой иска мир, в момента въпросът е наистина да се наложи мир в територията, която държи. Но ние виждаме, че никой не налага мир в територията, която държи, всеки се опитва да воюва. Така че скорошен мир в Сирия аз лично не виждам“.

Журналистът посочи, че войната, която всички обявиха за приключила, съвсем не е приключила и ще се проточи бавно и тъжно.

„В този конфликт няма кой да инвестира, за да започне възстановяване на мира“.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт