Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акциите в Азия с най-лоша седмица от 2011

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 09.02.2018

Волатилността се покачва рязко и над 5 трилиона долара са вече изтрити при глобалния фондов срив. В Азия акциите се насочиха към най-лошата си седмица от 2011. Китайските пазари преживяват най-големия си удар, след като акциите в Шанхай и Хонконг се насочиха неизбежно към отбелязване на най-дългите поредици без 10-процентова корекция. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

„Китайските власти показват висок праг на болка, тъй като се стремят да овладеят рисковете на финансовата система. В Япония акциите се насочиха към най-голямата си седмична загуба от 2 години при спад от производителите на електроника и автомобили“.

По думите ѝ индексът Nikkei 225 спада почти с 3%.

„Корейските акции не са на най-ниските нива на сесията, но технологичните акции изтеглят индекса надолу. В Австралия индекса ASX 200 спадна до най-ниското си ниво от октомври“.

"Златодобивните акции получиха няколко светли точки в Сидни", добави анализаторът.

„Но цената на златото губи от блясъка си в настоящата сесия, и се насочва към втори седмичен спад при увеличаващи се опасения, че Фед и централната банка на Великобритания ще ускори затягането на паричната политика“.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт