Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акциите в Азия се колебаят

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 08.02.2018

Азиатските акции се колебаят този четвъртък, докато инвеститорите оценяват повишението на волатилността и следят изкъсо пазарите на облигации. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.  

"Днес се разбраха данни за китайската търговия. Търговският излишък е намалял с повече от очакваното при скок на вноса. Това разминаване изпрати рязко надолу китайските акции, както и юана".

Индексът Shanghai Composite се е насочил към най-лошия си тридневен спад от 2016 насам, докато индекса на китайските акции, търгувани в Хонконг се насочват към техническа корекция - спадайки с повече от 10%, откакто удариха връх през януари, обясни Камарудин.

"Акциите в Хонконг се задържат от потъване при напредък на технологичните и дискреционните играчи. Казино операторите се покачват след като Wynn Macau възобнови търговия, покачвайки се с до 9% след напускането на Стив Уин".

В Япония, акциите се колебаят, но се насочват към втори ден на печалба в условия на още коментари от страна на централната банка на Япония, че мощните стимули остават жизненоважни за известно време, каза още анализаторът.

По думите й в Сеул индексът Kospi постига 4-дневен спад, а австралийските акции са поведени нагоре от телекомите и жилищните акции, но на стоковата борса цените се понижават и следват широкия спад в суровините – от лекия суров петрол до медта, изправени пред възраждащ се долар.

Повече вижте във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес старт