Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бизнес проекти с кауза: Кои са победителите в Rinker's Challenge

Инж. Божидар Димитров, JEDI, Димитър Митев и Стоян Георгиев, Meteo.Rocks, Бизнес старт, 05.02.2018

JEDI e средство, което цели да помогне на децата с нервно-мускулни увреждания в тяхното ежедневие – не само в здравословен аспект, но и за тяхното социализиране. Това каза инж. Божидар Димитров от JEDI в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Димитър Вучев. Димитров е един от победителите в предизвикателство за стартиращи предприемачи Rinker's Challenge. 

„Направихме едно двупозиционно средство, което позволява детето само да избира как да се движи – дали да бъде седнало или изправено. Това го извръща в неговата естествена стойка, оставя основните жизнени функции да работят нормално и в същото време то е на една височина със своите връстници“.

По думите му когато дизайнът е малко по-креативен по отношение на конструкцията, децата започват много по-лесно да се социализират.

Димитър Митев от Meteo.Rocks от своя страна представи другия спечелил проект:

„Нашият екип се занимава с производството на метеорологично оборудване, като по-късната ни амбиция е да изготвим метеорологични прогнози и предупреждения за опасно време“.

Стоян Георгиев, също от Meteo.Rocks, добави:

„В България проблемът е, че международните модели не успяват да изготвят достатъчно точни прогнози, защото не използват достатъчно данни, за да приравняват резултатите“.

Какво е Rinker's Challenge? Кои са предизвикателствата пред социалните предприемачи?

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт