Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Могат ли в България да се правят качествени детски филми?

Мария Веселинова и Константин Гергинов в Бизнес старт, 02.02.2018

Трудно е да се направи мащабен проект с малък бюджет, но ние приехме предизвикателството. В България е трудно да се правят филми, особено когато искаш да направиш зрелищна и сложна сценография. Това каза Мария Веселинова, сценарист и режисьор, собственик на Парти агенция "Джули Марули", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Веселинова коментира предизвикателствата при създаването на първия български коледен филм SMART КОЛЕДА, който ще дебютира в кината по Коледа през 2018 година. 

"Играя едно момче, което не вярва в Дядо Коледа, но се озовава в неговата работилница, където се опитва да му помогне, за да смогне с подготовката на всички играчки, но нещата се объркват", каза от своя страна 12-годишният Константин Гергинов, който играе една от главните роли във филма. "Не вярвам в Дядо Коледа, но искам да знам, че го има".

Какъв е звездният актьорски състав и трудно ли е да бъдат привлечени актьори, като Калин Врачански, Кръстю Лафазанов или е достатъчно сценарият да бъде достатъчно добър? Как се финансира продукцията? Какви са трудностите и какво мотивира създателите на филма да довършат начинанието докрай?

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт