Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Скритите послания от Давос

Проф. Анна Кръстева в Бизнес старт, 29.01.2018

Доналд Тръмп, президент на САЩ, на заключителния ден на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. 26.01.2018. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Доналд Тръмп, президент на САЩ, на заключителния ден на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. 26.01.2018. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Беше хвърлен спасителен пояс на глобализацията. Това каза политологът проф. Анна Кръстева, преподавате в НБУ, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Ако перифразираме Марк Твен можем да кажем, че известието за смъртта на глобализацията се оказа преждевременно. Това е най-краткото, но най-силно и в известен смисъл неочаквано послание от Давос, защото Тръмп мощно, силно, радикално се е заел да преформулира глобалния ред антиглобалистки. Да взриви глобализацията". 

Видяхме Давос да отправя противоположни послания, включително и от страна на самия автор на антиглобализацията Тръмп, който каза, че "Америка първа" не означава "Америка сама", поясни събеседничката.

Какво още не трябва да пропускаме от посланията от Давос?

Вижте повече във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес старт