Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Да съживиш комикс културата в България

Сибила и Иван Коритареви в Бизнес старт, 26.01.2018

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Това, което правим, е да създадем среда в България, за да може изкуството на комиксите да съществува, да има професионална реализация за комикс художниците в България, да може феновете на комиксите да се забавляват, да има събития, на които да отиват, да си намират, каквото харесват, да показват на какво са способни. За това правим и много конкурси, не само за комикси, а насърчаваме въобще създаването на изкуство. Това каза Сибила Коритарева, Grozen Entertainment, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова

От малък обичам да разказвам истории, а комиксът за мен е най-лесния начин да разкажа визуално една история, защото за всичко останало ми е нужен огромен екип, добави Иван Коритарев от Grozen Entertainment. "Някога, когато бе започнало издаването на сп. "Дъга", комиксите бяха познати, но след като спря, вече имаме няколко поколения, които не познават този жанр и го приемат като нещо детско, а има много добри литературни произведения, които са направени за възрастни и за деца, но тук нямаме голям достъп до тях". 

Как се създават екшън фигурки - играчки на базата на български комикс герои? Какво е аниматорите, илюстраторите в България да бъдат събрани чрез свои произведения в богато илюстриран каталог?

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт