Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Винаги е подходящ момент да се кандидатства в еврозоната

Никола Янков в Бизнес старт, 25.01.2018

Винаги е подходящ момент да се кандидатства за еврозоната. Вчера също бе подходящ момент, миналата година също бе подходящ момент. Хърватия вече го направи. Те не говорят. Те просто го направиха. Не виждам някаква причина това да се дискутира с бъдеща дата. Не виждам пречка това да се направи и днес. Това каза Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Нищо не пречи днес правителството да се събере, да вземе официално решение и да упълномощи министъра на финансите да подаде апликация".

И да не отговаряме и да отговаряме на критериите за членство, това не пречи да кандидатстваме. Въпреки че решението в края на краищата ще е политическо, Хърватия го направи, Словакия го направи преди 8 години, Балтика го направиха преди 8-9 години. Формално България отговаря на критериите за членство в еврозоната. Да, това е политическо решение, но когато не си пуснете фиша няма спечелите от тотото. Само ще гледате тото-пункта отстрани. 

Какви са рисковете и предимствата на членството в еврозоната? 

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт