Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Нови пътища за финансиране на иновации от ЕС

Майкъл Браун в Бизнес старт, 25.01.2018

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Vision 2020 Network е мрежа, която свързва технологични организации и бизнеси със средни и малки предприятия, за да си сътрудничат, да постигат иновации и да растат заедно. Нашият фокус е върху иновациите и изследванията и основно финансиране на програмите Хоризонт 2020. Това е програмата на ЕС за финансиране на иновации и изследвания. Това каза Майкъл Браун, съосновател на Vision 2020 Network, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Тук наистина има сериозни възможности за финансиране - 80 млрд. евро и целта е да бъдат финансирани най-добрите хора и проекти в Европа. Нашата роля е да свържем тези хора, като целта е иновация и изследвания. Част от причината да бъдем тук, в София, е да разпознаем и открием най-добрите хора, проекти и бизнеси тук". 

"Съсредоточаваме се върху клъстери, покриващи целия спектър от иновации и изследвания, в сфери като енергийната, здравеопазването и дигиталната. Аз съм впечатлен от качеството на компаниите в София в дигиталната сфера".

Към момента имаме технологична платформа, която се казва CROWD HELIX. Нашата цел е работата й да продължи след 2020. Тя ще бъде технологичния аспект на мрежата, където хора и органидации могат да покажат профила си и да оптимизират връзките си и да осъществяват сътрудничество. 

"Предизвикателството на ЕС е да отвори безупречността на хората в региони, които понякога са не толкова видими. Това е една от причините, заради които сме тук".

Какви ще бъдат нужните компетенции в бъдещето? Какви са професиите на бъдещето?

Повече можете да видите във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт