Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Политически пластове и сътресения в Румъния - защо и докога?

Валентин Радомирски, бивш посланик на България в Румъния, в Бизнес старт, 18.01.2018

Настоящата криза в Румъния започна още през октомври, когато досегашният министър-председател Михай Тудосе предложи за уволнение и уволни трима министри от правителството. Двама от тях бяха много близки до председателя на партията, който на практика е ръководител на страната. Това каза Валентин Радомирски, бивш посланик на България в Румъния, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Така, както предишното правителство падна през юни, така пада и сегашното. Главната причина са разногласия между ръководството на партията и част от министрите, в това число и министър-председателя". 

Конфликтът ескалира миналата сряда, когато бившият вече министър-председател обвини в лъжа министърката на вътрешните работи Кармен Дан, която е изключително близка до лидера на партията. А Кармен Дан предложи за уволнение шефа на полицията в Румъния и замяната му с един от инспекторите. 

Как и докъде ескалираха политическите драми в Румъния? Какво се очаква да се случи с държавното управление на северната ни съседка? Очаквани ли са новините, идващи от Румъния? На колко пласта се водят вътрешнополитическите борби? 

Последни новини
Още от Бизнес старт