Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Азиатските акции с леко покачване в един натоварен ден

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 18.01.2018

Азиатските акции се покачват леко в един натоварен ден за региона. Sensex води повишението, а банките скачат след новината, че Индия обмисля да разреши повече чужди инвестиции в сектора. Китайските финансови акции набират скорост в Хонконг, като в момента оценките на акциите изглеждат оправдани. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

Hang Seng се е насочил към ново рекордно ниво на затваряне, след като премина границата от 32 000 пункта. ICBC and CCB изглежда вървят към върховете си от 2007, докато Ping An се е насочил към най-високото си ниво в историята.

Финансовите акции водят повишенията и в Шанхай, като компенсират спада при енергийните компании. Така индексът се покачва за трети пореден ден.

В Япония Nikkei 225 and Topix за малко се покачиха над рекордите си от 1991, но след това изтриха част от печалбите си, след като телекомуникационните и транспортните акции се понижиха. Производителите на електроника и химикали помагат на Nikkei да се задържи в зеления сектор.

Kospi отново започна да се покачва, както и доставчиците на Apple в Сеул и региона, поради плановете на компанията да увеличи разходите си в САЩ. Корейският вон се колебае около 1070 пункта, след като централната банка остави лихвата непроменена, както се очакваше.

След разнопосочния доклад за заетостта, австралийският долар спада от 4 месечния си връх. А в Тайван Taiex се покачи с най-много от ноември насам.  

Последни новини
Още от Бизнес старт