Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акцентът към личностното – все по-силен в дигиталния маркетинг

Георги Малчев, Xplora BG, Бизнес старт, 17.01.2018

Снимка: Pixabay.com Снимка: Pixabay.com

Най-важната тенденция в дигиталния маркетинг според редица специалисти ще бъде контент маркетингът, „сторителингът“, акцентът върху съдържанието, върху личните интереси и нужди на потребителя.

Това посочи в ефира на „Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова Георги Малчев от Xplora BG.

„Миналата седмица премина под знака на новините, че Fecebook променя логиката на нюзфийда си, като залага на разговорите, на личното съдържание“, каза още гостът в студиото.

По думите му първоначалните очаквания на участниците на пазара, че това ще доведе основно до голям акцент на маркетинг на съдържанието (content marketing), а не до увеличение на цената на рекламата във Facebook, са се променили и в момента очакванията са да се проявят и двата ефекта, които маркетолозите са установили.

Нуждата от акцент на качествено съдържание и даване на полза към потребителите, е потвърдено от миналогодишните милиардни инвестиции и се споделя от огромна част от маркетолозите, дали прогнозите си за 2018 "

Хората нямат нищо против смислените реклами, нещата, които отразяват техния статус, интереси. Рекламите стават все по-разговорни и вървят към по-висока стойност, която върви много логично според вашите интереси“, посочи събеседникът в предаването.

Хората остават толкова много сигнали, индикации за интереси и поведение, готовност да направят нещо. Много е лесно тези данни да бъдат събрани, сложното е т.нар. Big Data, да сглобиш и насочиш ефективно към потребителите въпросните данни, добави Малчев.

Последни новини
Още от Бизнес старт