Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

2017 - бурна и наситена с политически събития в България

Калоян Правов и проф. д-р Росен Стоянов в Бизнес старт, 29.12.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Безспорно началото на изтичащата година бе основополагащо от гледна точка на първите действия на новия президент. Той свърши работата си, независимо от  критиките и начина, по който се спекулираше по отношение на избора на служебен министър-председател и служебен кабинет. Това каза проф. д-р Росен Стоянов, преподавател в НБУ, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Проф. Стоянов, заедно с политологът Калоян Правов, коментираха политическата 2017 година в България.  

2017 бе една бурна и наситена година откъм политически събития. Имаше, и скандали, и позитивни примери, свързани с управлението на настоящото правителство. Малко преди служебният кабинет да бъде разпуснат се заформи скандал, свързан с решението за избор на нов изстребител. Това бе един от големите скандали на годината, подчерта Попатанасова.

Изборите бяха проведени, резултатите са ясни и победителите, въпреки че не успяха на изборите да достигнат до пълно мнозинство, не би трябвало да бъдат много разсърдени от начина, по който се стигна до изборите, допълни проф. Стоянов. "Разбира се, несъмнено е, че имаше критики, тогава опозиционната партия (сега управляваща) изпълни своята задължителна функция".

"Скандалът около новия изтребител е фрагмент от една по-голяма сцена, която се разиграва през цялата година и вероятно ще се развива и през идната година, а именно острата конфронтация между ГЕРБ и БСП", каза Правов.

Вижте целия коментар. 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт