Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ел Класико във финансов план: Реал или Барса е по-скъпият отбор?

Веселин Коларов, Gol.bg, Бизнес старт, 22.12.2017

Реал Мадрид или Барселона – кой от двата клуба е с по-скъп състав преди предстоящото "Ел Класико"?

Отговор на този въпрос даде редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

„За никого не е тайна, че Реал и Барса са сред най-богатите отбори в света. В Испания откупните клаузи са задължителни, но нашето изследване се базира на авторитетния германски сайт Transfermarkt, който определя цените на футболистите според представянето им на терена, възрастта, продължителността на договорите и т.н. Според него разликата е минимална в полза на "белия балет" - €743,80 млн. срещу €706,50 млн.", заяви гостът в студиото.

Той не пропусна да посочи, че петкратните носители на Златната топка Кристиано Роналдо и Лео Меси имат най-високи цени и разясни защо утрешното дерби ще се проведе в необичаен час – 14.00 българско време.

„По този начин ще може да се гледа пряко във Виетнам, Индонезия, в цяла Азия, което ще гарантира допълнителни приходи за клубовете и Испанската футболна федерация. Очакванията са над 650 млн. души да гледат „Ел Класико", добави Коларов.

Последни новини
Още от Бизнес старт