Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България с огромен потенциал като водеща стартъп дестинация

Дан Любитц в Бизнес старт, 14.12.2017

Броят на кол центровете в България нараства. Само в София има 40-50 кол центъра. Това каза Дан Любитц, Deskforce, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"В България напоследък се развива силно BPO секторът - аутсорсингът на бизнес процесите. Причината за това е високото ниво на образованието, както и мултикултурната среда, особено по отношение на владеенето на чужди езици. Целта на Deskforce е да стимулира развитието на сектора, да подпомогне създаването на дори още повече кол центрове, както и да подпомогне BPO сектора". 

Deskforce е на пазара от четири години и се състои от 50 души, като 10 от тях работят в България, каза гостът. Той добави, че намеренията на компанията са да удвои своя персонал в България в рамките на идното тримесечие.

Българската бизнес среда е изключително подходяща за развитието на стартъпи и за разгръщане на стартъп културата, както и за иновациите, каза още събеседникът. "България и конкретно София притежават огромен потенциал да се утвърдят като водеща стартъп дестинация". 

Харесва ни да възприемаме себе си като "Робин Худ" на технологиите, заяви Любитц. "Ние свеждаме технологии, прилагани в индустрията, на ценови нива, достъпни за малките и средни предприятия. Осъзнахме, че много от технологиите са на цени, недостъпни за стартиращи компании, като нас самите. Затова ние правим тези продукти по-достъпни за компании, които са в стартова фаза или във фазата на растежа. Чрез нашите продукти един служител може да бъде продуктивен, като за четири. Увеличаваме продуктивността на компаниите с 400%". 

Какво липсва на българския пазар в областта на кол центровете?

Повече можете да видите във видеото. 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт