Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Сега е сигурно, че ще има Brexit

Проф. Димитър Хаджиниколов в Бизнес старт, 11.12.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Постигнатият напредък на първата фаза от преговорите за Brexit бяха победа на здравия разум. След доста месеци на неизяснени обстоятелства, има светлина в тунела. Това каза проф. Димитър Хаджиниколов от УНСС в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

"Най-важното, което се случи, е, че сега е сигурно, че ще има Brexit. Това вече е сигурно, след като ЕС даде зелена светлина за втората фаза". 

Колебанието, дали ще има обратно връщане, до сега съществуваше, каза гостът. "Никога не може да се каже, че нещо е 100% сигурно, но сега вече е доста малко вероятно, че ще бъде прекъснат процеса на Brexit".

"Започва една много трудна фаза по преговорите. Останаха недоизказани няколко неща. Първо - по бюджета бе договорена методологията, но това не означава, че е изяснена сумата. По отношение на правата на гражданите все още не ясна ролята на Съда на ЕС. Третият неизяснен въпрос е по отношение на тази вътрешно-илрандска от гледна точка на това, че свободното движение на стоки изисква Великобритания да бъде част от митническия съюз".

Повече можете да видите във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт