Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пазарите в Азия са стабилни

Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 04.12.2017

Всичко е стабилно за акциите в тази част на света. Изглежда че инвеститорите тук отказват да участват в смущения, предизвикани от политическите вълнения във Вашингтон. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

Приемането на данъчната реформа от Сената трябваше да бъде добър повод за биковете, но те се захванаха за събитията около продължаващото разследване на връзки между Доналд Тръмп и Русия.

Като цяло азиатските акции са почти без промяна при резкия скок на фючърсите в индекса S&P 500. Това е на фона на направеното признание от бившия съветник по сигурността Майкъл Флин, че е излъгал ФБР.

Китайският регулатор по ценни книжа прекратява одобрението за някои взаимни фонове, които планират да отпуснат голяма част от порфейлите си към акции, търгувани в Хонконг. Тези новини удариха акциите миналата седмица. Част от загубите са възстановени. Въпреки това, опасения за способността на някои компании да финансират своите заеми, будят притеснения.

В Япония се наблюдава обратното, като биковете се нуждаят от нещо по-привлекателно от по-добра йена. Компаниите за електроника и телекомите теглят надолу Токио в най-голяма степен.

Вниманието на инвеститорите тази седмица се насочва към решенията на централните банки на Австралия и Индия.

Вижте повече във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес старт